Хасково

Десетки се събраха за акцията „Безсмъртен полк“ в Хасково

Хасково е един от десетките градове в България, който се включи в акцията „Безсмъртен полк“ за Деня на победата – 9 май.

Инициативата е в чест на победата над фашизма във Великата отечествена война. Проявата се организира от Българо-руския клуб. Всички се събраха край паметника на Победата на входа на парк „Кенана“ и получиха „Георгиевска лента“. Преди да поднесат цветя на паметника имаше слово за Деня на победата. Всички, които имат загинали роднини във войната, носеха техни портрети.

Руснаци

След паметника групата се отправи в шествие към площад „Свобода“, където е паметната плоча Бреза на мира, поставена в чест на 60 г. от Деня на победата. В зала „Хасково“ е предвидена поетична вечер „Долгожданное слово Победа“, посветена на поета Алексей Сурков.

Димитровград и Свиленград са градовете в Хасковска област, които също са заявили участие в „Безсмъртен полк“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.05.2019 18:42 18:42

Един сатрапски режим побеждава друг сатрапски режим, какво всъщност празнуват идиотите !?

Боци
Боци
09.05.2019 19:32 19:32
Отговор до  Анонимен

И тъй, като някои си мислят, че Руснаците са много добри и миролюбиви–малко данни!
Ето ги войните на руските мързеливци и пияндурници, които като огладнеят, вместо да се хванат за работа и да си спечелят хляба, се чудят кого да напданат , че да му откраднат хляба! ––––––––- –––––––––––––––– Войните с участието на СССР-Русия в последните 60 г: –––––––––––––––– Войната в Корея –––– Войната в Унгария –––––- Войната в Чехословакия –––– Войната във Виетнам –––––- Войната в Китай(остров Даманский) –––– Войната в Египет( 6 дневната война) –––– Войната в Еритрея ––––– Войната в Сомалия ––––––– Ирано-Иракската война ––––- Войната в Афганистан –––––– Войната в Абхазия –––––– Войната в Ангола ––––––- Войната в Чечня –––––– Войната в Грузия ––––– Грузино-Абхазката война ––––––– Войната в Молдова ––––––- Войната в Приднестровието ––––––– Войната в Таджикистан –––––––– Азербейджано-Туркемнеската война –––––––- Войната в Южна Осетия и Абхазия ––––––––– Войната в Нагорни Карабах ––––––– Войната( анексията на Крим) ––––––– Войната в Източна Украйна –––––– Войната в Сирия ––––––- Войната в Ирак ––––––- И във всички тези конфликти, участието на Русия е дейно, активно и монополно! И това е само 1/3 и по-важните войни и конфликти в които СССР- Русия имат активно участие и намеса!

Мислещ
Мислещ
09.05.2019 22:34 22:34

Нямам намерение да оставям простотии тук,просто ще напиша следното:Много жалка картинка..показвате всякакви безмислици,но не и неща които наистина заслужават да бъдат отразени.Само ще ви кажа,че има далеч по-важни паметници в града,които са оставани на абсолютен самотек и едва ли ще се изненадате ако ви кажа,че общината не си мърда пръста за тях.

куку
куку
10.05.2019 9:19 9:19

същите тези идиоти ги нямаше на Гергьовден да почетат подната армия но под руските знамена маршируват като зомбита. Айде няма ли вече да се свърши с руската месомелачка.

Back to top button