Проверяват полицаи заради хасковски шофьор, извършил забранено изпреварване

Хасково

Директорът на областната дирекция на МВР в Хасково Ангел Цанков е назначил проверка на действията на пътни полицаи. Това става във връзка с излъчено зрителско видео в телевизионно предаване, уточняват от дирекцията.

На видеото се вижда как пътен полицай козирува и проверява хасковски шофьор с Фолксваген в димитровградското село Върбица. Зрителите са заснели как след това шофьорът извършва забранено изпреварване.

Вече е издирен 55-годишният шофьор, който е дал обяснения. Той е признал за нарушенията, видими в излъчения видеоклип, за което му е съставен акт за неправилно изпреварване на повече от един автомобил на забранено място. До момента, по данни на Пътна полиция, шофьорът има наложени 12 глоби по фиш и 9 глоби с наказателни постановления по Закона за движение по пътищата.

Проверката относно действията на пътните полицаи продължава и в случай на констатиране на нарушения от тяхна страна, ще бъде взето административно отношение, допълват от полицията. От МВР допълниха, че по устав пътните полицаи са длъжни при проверка да козируват и да се представят.

5 коментара

 • Депутата дали е от ГЕРБ или от коя да е друга партия не го прави недосегаем
  за закона. В случая въпросния Георги Станков е депутат от ГЕРБ , жалко за
  имиджа на тази партия , но такива хора ги има навсякъде за съжаление.
  Жалко защото на този това не му е първа издънка , любимата му поза
  е на „първеню“ . Такива трябва да се шкартират , не да се издигат
  на обществени постове .

 • Ще има наказание! Цанков винаги е бил доволен когато подпише заповед за наказания или накара някой друг началник да накаже полицаите. И после се кара на Динков когато наказанието падне в съда.

 • До автора на статията, като пишете нещо би трябвало да сте поне малко компетентни. МО – Устав, МВР – Закон за МВР.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.