Хасково

Арендатори копаят по стените на язовирите в Хасковско

ЯзовирАрендатори на язовири в хасковска област са прекопали част от стените на съоръженията и не поддържат преливниците и разстоянието от 500 метра след тях. Това е констатирала специална комисия, назначена от областния управител Райна Йовчева. Специалистите са извършили проверки на потенциално опасните водни обекти в региона.

Сред констатациите от проверката е и липсата на организация по почистване на канализации, мостове и реки в населените места в общините. В много от проверените села хората продължават да изхвърлят селскостопанските си и битови отпадъци си в речните корита вместо на регламентираните сметища.

Комисията е изготвила подробен констативен протокол, който е изпратен на ангажирани с проблема структури. Те трябва да вземат мерки по отстраняване на нередностите и активно да участват в проекти за осигуряване проходимост на речните русла.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button