Регион

Иззеха компютър в Свиленград заради детска порнография

ПолицияКомпютърна конфигурация, за която има съмнение, че е използвана за сваляне и разпространение на детска порнография, е конфискувала полицията в Свиленград. Предстои експертиза и ако подозренията се докажат, собственикът на компютъра ще бъде задържан, съобщи за Haskovo.info говорителката на Областната дирекция на МВР Нина Николова.

Свиленград е един от осемте града у нас,  в които в продължение на няколко месеца антимафиотите са засекли интернет потребители, сваляли и разпространявали педофилски файлове

При приключилата вчера двудневна операция с участието на полицаи, следователи и прокурори са претърсени 21 адреса в цялата страна и са задържани 18 души за срок от 72 часа. Срещу тях са повдигнати обвинения по член 159, ал. 4 от НК, който предвижда до 6 години затвор и глоба до 8 000 лева.

При обиските са конфискувани 22 настолни компютърни системи, 6 лаптопа, 5 353 оптични диска, 57 видеокасети, 12 флашпамет устройства, 7 външни харддиска и 18 снимки с изображения на сексуално насилие над деца, съобщават от пресцентъра на МВР. Образувано е следствено дело срещу 21 заподозрени. Операцията у нас е част от мащабно международно полицейско разследване срещу детската порнография в Интернет, което още продължава.

Миналата година Германската криминална служба засече разпространението на видеофайлове, показващи изнасилване на бебета между 3 и 6-месечна възраст. Видеоклиповете са обменяни между потребители от 92 държави, сред които и България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
29.04.2009 12:32 12:32

майка им изроди – бесете ги бе – кво ги задържате

Анонимен
Анонимен
29.04.2009 12:32 12:32

майка им изроди – бесете ги бе – кво ги задържате

Back to top button