Хасково

30 хасковски ученици с международни сертификати след практики в ресторанти в Болоня и Тенерифе

30 ученици от хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ получиха международни сертификати, похвалиха се от училището.

15 от тях имаха възможността да практикуват през лятото в ресторанти в италианския град Болоня, а други 15 ученици участваха в международна практика на най-големия от Канарските острови – Тенерифе. Това става възможно по проект на училището за европейско партньорство за качествено професионално обучение в туризма.

Гимназисти

Сертификатите ще им помогнат да бъдат конкуретноспособни на пазара на труда след дипломирането им. Първият от тях е Europass – мобилност на български и на английски език, удостоверяващ придобитите професионални умения. Връчени им бяха и сертификати за владеене на испански и италиански език, сертификат от оргнизациите партньори и от работодателите за успешно проведената практика. Всички бяха поздравени от директора на гимназията Пенка Георгиева, която заяви, че училището се гордее с тях.

Документи получиха и 10 преподаватели от гимназията. В същия проект в продължение на седмица те се запознаха с теоритичната и практическа страна на дуалната система на обучение и ученето, базирано на работа. В Болоня те посетиха ресторанти и хотели, в които работят ученици от Италия и други европейски страни в рамките на своето гимназиално обучение.

След приключването на проекта училището е издало две брошури и учебно помагало с кулинарни техники от италианската и испанската кухня.

През това лято други 30 ученици от хасковската гимназия ще участват отново в международна практика. Едната група ще усъвършенства своите професионални умения на остров Тенерифе, а другата група ще стажува в ресторанти и заведения в Римини, Италия.

Гимназисти

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
3
3
13.05.2019 20:44 20:44

slavi e shebek

Back to top button