Хасково

Хасковски етнографи със седем награди от конкурс за хляба

УчастнициВъзпитаничките на Школата по етнография към Младежки център Хасково се завърнаха от единадесетия национален ученически конкурс „За хляба наш…“, който се проведе в Благоевград.

Двадесетте възпитаници на Нели Арнаудова за осма поредна година впечатлиха журито на фестивала със своите презентации, есета, специално подбрани поговорки и оригинални приказки. 

Един от най- харесаните проекти от журито в Благоевград е бил проектът на Тереза Чилингирян и нейната мултимедийна презентация посветена на насъщния, съобщи ръководителката на Школата по етнография Нели Арнаудова. Първа награда за изготвянето на албум с издирени народни мъдрости за хляба получи петокласникът Иван Иванов.

Валентина Жекова от ІХ клас се завърна с ІІ място за есе. Специалната награда в същата категория журито присъди на десетокласничката Гергана Дамянова. Разказът за хляба на Таня Тончева бе оценен от комисията и получи ІІ място. Специалната награда за разказ отиде при шестокласничката Нели Недева. Диплом за научна разработка – проект получи Цветозар Данчев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button