Хасково

Дирят кой е издал на кмета секретния доклад на ДАНС

Георги ИвановВсичките 22-ма  депутати, които са имали достъп до секретния доклад на ДАНС за кмета на Хасково Георги Иванов, ще бъдат разпитани в Столичното следствие. Това съобщи днес в  Народното събрание депутатът от „Ред, законност, справедливост“ Димитър Абаджиев, според когото докладът на  Петко Сертов е бил пазен в строго охраняваната секретна секция за класифицирана информация в парламента.

Седмица след като директорът на ДАНС докладвал пред комисията „Антимафия“ за развоя на разследването срещу Георги Иванов, хасковският градоначалник разпространи в медиите основни моменти от поверителния доклад.

Заради избухналият скандал Комисията за борба с корупцията сезира прокуратурата и поиска разследване на случая с изтичането на секретна информация от парламента и сваляне на депутатския имунитет на „информатора“, за да бъде съден.

Абаджиев предположи, че разпитът на 22-та народни избраници вероятно е заради съмнения за изчезнали записи от скритите камери в секцията, което не би могло да стане без съдействието на администрацията и „може би и на ръководството“. На записите се виждало, че само депутатът от БСП Димитър Гъндев си води записки,  но самият той отрече да е бил „къртицата“, съобщила на хасковския кмет подробности от тайния доклад. Гъндев и негови колеги вече са били разпитвани в Столичното следствие – стана ясно днес.

Междувремено Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за изтичане на секретна информация от парламента, съобщи неговият пресцентър.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
30.04.2009 21:18 21:18

Аз бре! Азззз, кой можи друг ❓ ❓

Анонимен
Анонимен
30.04.2009 21:18 21:18

Аз бре! Азззз, кой можи друг ❓ ❓

Back to top button