Хасково

Превантивни мерки срещу псевдочумата по птиците в Хасково

ПтициОбластният управител на Хасково Райна Йовчева издаде заповед, в която са набелязани строги превантивни мерки срещу появата и разпространението на територията на областта на Нюкясълска болест /псевдочума/ по птиците.

Кметовете на Минерални бани, Хасково и Стамболово трябва да свикат заседания на общинските епизоотични комисии с цел предприемане на спешни мерки за предотвратяване възникването на заболяването на територията на съответната община.

От Регионална ветеринарномедицинска служба Хасково трябва да извършат в селища от тези общини регистрация и клинични прегледи на птици, резултатите от които да се документират. В останалите селища на територията на областта също трябва да се извършват периодични клинични прегледи на птиците.

От РВМС ще изискват собствениците и управителите на птицевъдни обекти да не допускат излизането на птици извън дворовете, да няма контакт между птици, живеещи в дивата природа и домашните и фуражът да се съхранява в закрити помещения.

Забранява се изрично продажбата на живи птици на общинския пазар за живи животни в Хасково и провеждането на изложби на птици в областта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button