Хасково

Само две партии са внесли депозит за лепене на плакати в Хасково

Само две политически партии са внесли депозит от 1 000 лв. за лепене на агитационни материали за евроизборите на 26 май в община Хасково, съобщават от кметството.

Със заповед на кмета Добри Беливанов от 24 април са определени 28 места за лепене на агитационни материали. След изборите до 2 юни политическите партии трябва да премахнат агитационните си материали, в противен случай общината ще задържи депозита или ще наложи административна глоба на политическите сили.

От парламентарните избори през 2017 г. е издадено наказателно постановление в размер на 1 000 лв. на политическа партия за неотстранени в срок плакати. Към момента няма постъпило плащане на санкцията, затова вземането е дадено на публичен изпълнител. Това е първият случай, в който община Хасково успява да връчи Наказателно постановление на лидер на партия.

Наказателни постановления има издадени още за две партии. Според действащите законови разпоредби постановленията са изпратени в софийските райони, където са регистрирани по постоянен адрес лидерите на политическите сили, но не са получени от тях.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
възмутен
възмутен
15.05.2019 11:39 11:39

Естествено едната е Герба –Ами те имат пари щото крадът та пушек се вдига

Back to top button