Само две партии са внесли депозит за лепене на плакати в Хасково

Хасково

Само две политически партии са внесли депозит от 1 000 лв. за лепене на агитационни материали за евроизборите на 26 май в община Хасково, съобщават от кметството.

Със заповед на кмета Добри Беливанов от 24 април са определени 28 места за лепене на агитационни материали. След изборите до 2 юни политическите партии трябва да премахнат агитационните си материали, в противен случай общината ще задържи депозита или ще наложи административна глоба на политическите сили.

От парламентарните избори през 2017 г. е издадено наказателно постановление в размер на 1 000 лв. на политическа партия за неотстранени в срок плакати. Към момента няма постъпило плащане на санкцията, затова вземането е дадено на публичен изпълнител. Това е първият случай, в който община Хасково успява да връчи Наказателно постановление на лидер на партия.

Наказателни постановления има издадени още за две партии. Според действащите законови разпоредби постановленията са изпратени в софийските райони, където са регистрирани по постоянен адрес лидерите на политическите сили, но не са получени от тях.

Един коментар по “Само две партии са внесли депозит за лепене на плакати в Хасково

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...