Хасково

Десетки медицински сестри от Хасково тръгнаха на протест в София

Десетки медицински сестри от Хасково потеглиха с автобуси за националния протест на съсловието в София. Той ще се състои в ранния следобед, а причината за поредното недоволство е, че нито едно от исканията им не е изпълнено.

Сестрите настояват за по-добро заплащане като то да бъде в размер на две минимални заплати, т.е. 1 120 лева. В момента повечето от тях работят срещу 650 – 700 лева заплати. Освен работещи в болници, към протеста тръгнаха и много медицински сестри, които работят в детски градини, ясли, социални домове.

По време на предишните протести медицинските сестри получиха обещания за повишаване на заплатите, но това все още не е факт. Те дават пример освен със заплатите и с нощния труд, който в момент се плаща по 25 стотинки на час. Заради ниските заплати много малко млади кадри започват работа.

Към протеста тръгнаха и сестри, които работят от едва 2-3 години, след като са завършили. Те посочиха, че първите им заплати са били едва 390 лева. Срам ме е да чета фиша, но се надявам, че нещата ще се променят, посочи най-младата от тях.

Общо 8 са исканията на протеста на медицинските сестри. Освен за по-добро заплащане, те настояват и за реформи и по-добри условия на труд.

Протест медицински сестри

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.05.2019 18:17 18:17

Българин съм .Но като чуя “ българин “ се сещам за – крадец ,разбойник ,измамник, педал. На моменти дори се срамувам от факта. Най -крадливата нация. Всички християни и в църква ходят. Пък като влезат във властта и почват да грабят. Гледат надменно и говорят модерно. Гробят яко тяхната мамица долна

Гражданин
Гражданин
19.05.2019 17:56 17:56
Отговор до  Анонимен

Не краде само българина, краде още повече кърджалийският селянин!!! Фалшиви телкове!!

Валери
Валери
15.05.2019 20:21 20:21

Браво!!!!!!

Back to top button