Хасково

С награди, хора и благотворителност изпратиха абитуриентите в Хасково

С награди за изявени ученици, приветствия, народни хора и благотворителност училищата изпратиха своите абитуриенти в Хасковска област.

Както Haskovo.info писа, 25 училища в региона изпращат тържествено своите абитуриенти. Зрелостниците в областта са общо 1 542.

След тържествата много абитуриенти излязоха по улиците с автомобили и започна традиционното отброяване до 12. Другата седмица са матурите, след което започват абитуриентските балове.


125 абитуриенти от ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ събраха 1 540 лв. за Криси

Хасковската ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ изпрати тази сутрин 125 абитуриенти.

Абитуриенти

Повечето от тях бяха със специални тениски. Зрелостниците и преподаватели направиха благотворителна кампания за малкия Кристиян Милчев от Хасково, който страда от прогресивна мускулна дистрофия тип Дюшен. За детето вече са събрани 1 540 лв.

Всички бяха поздравени от директора Маргарита Топалова, която награди изявени ученици и преподаватели. Наградата Достоен Асеневец получиха Даниела Йорданова и Иван Иванов, Спортист на випуска е хандбалиста Валентин Каваков, бяха раздадени и грамоти на отличници. Преподавателите Недрет Касим и Диана Конгалова бяха отличени за издигане престижа на гимназията.

В програмата имаше песни и народни хора.


ФСГ „Атанас Буров“ изпрати 128 абитуриенти, избраха Мис и Мистър на випуска

128 абитуриенти бяха изпратени тържествено на патронния празник на ФСГ „Атанас Буров“.

Зрелостнициите бяха поздравени от директора Цанко Цанков, който награди отличниците. Наградата „Михаил Стоянов“ заслужи Виктория Славчева, двете награди на училищното настоятелство са за Габриела Шидерова и Николай Щилянов. Плакетът „Атанас Буров“ е за Александър Кирилов. 20 грамоти получиха изявени ученици.

Абитуриентите си избраха Мис и Мистър на випуска. Това са Ивана Иванова и Дениз Галиб.

Всички бяха поздравени от балет „Рона“ и танцов клуб „Воденица“. На края последва голямо хоро.


Тонита Маркова е първенец на випуска в ПГЛП „Райна Княгиня“

Абитуриентката Тонита Маркова беше наградена като първенец на випуска в ПГЛП „Райна Княгиня“. Тя завършва с пълно 6 в дипломата си.

Тонита и останалите отличнички на гимназията бяха наградени от директора Росица Иванова на тържествена церемония. Дипломират се три класа редовно обучение и един – задочно. Дневната форма завършват 75 абитуриенти, а задочната – 20.

И тук имаше много настроение, отброяване до 12 и народна музика.


Награди и фолклор на изпращането на Випуск 2019 в Гимназията по туризъм

138 зрелостници изпрати тържествено Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“.

„На добър час“ им пожела директорът на училището Пенка Георгиева. В обръщението си към тях тя им пожела да извървят с достойнство своя житейски път, да имат куража да реализират всичките си мечти и изрази надежда, че в това училище те са се научили да бъдат добри хора.

Всички зрелостници, представили достойно училището в различни регионални и национални състезания през годините, получиха грамоти, медали и тениски с логото на гимназията, които да им напомнят за любимото училище в бъдеще. Ученик на випуска стана Иванка Георгиева от 12 „Б“ клас, специалност „Организация на хотелиерството“.

Гост на тържеството бе президентът на Ротари клуб Асен Костадинов, който връчи парична награда на абитуриентката Росица Георгиева от 12 „А“ клас, специалност „Кетърнг“, за показани знания и старание през годините на обучение.

Абитуриенти

Директорът Пенка Георгиева получи медал от Випуск 2019 за Директор № 1. 12 „А“ клас с класен ръководител Йорданка Борисова бяха с бели тениски на тържеството. Класът, който през годините организира множество благородни инициативи, събра отново средства за благотворителност. 12 „Е“ клас с класен ръководител Антония Козарева облякоха тениски с надпис „Отборът на Козарева“, а на любимата си класна подариха тениска „Най-добър учител“.

По традиция абитуриентите прочетоха посланието на миналогидишния випуск към тях и тържествено връчиха своето послание към випуск 2020.

Празничната програма включваше народна песен в изпълнение на Селин от 8 „Б“ клас и Христиана от 10 „А“ клас и танци в изпълнение на клуб „Фолклорни ритми“ към училището с ръководител Даниела Христонова.

На финала на тържеството като символ на мечтите на младите хора в небето полетяха разноцветни балони и се извиха традиционни български хора.



С над 60 спечелени медала се похвалиха в Спортното училище „Стефан Караджа“

С над 60 спечелени медала само за последната година от международни и национални състезания се похвалиха на изпращането на випуска от Спортното училище „Стефан Караджа“.

38 абитуриенти се дипломират от Спортното училище. Всички завършват с професия за помощник треньор, като могат да влязат без изпит в Националната спортна академия. 15 са отличниците, които бяха наградени от директора Силвия Тенчева. Състезателите получиха награди и от спортните клубове.

Сред гостите на тържеството бяха зам.-областният управител Стефка Здравкова, отговорникът за спорта в общината Деян Александров и представителят на спортното министерство за областта Янко Йорданов.

Абитуриентите от Математическата гимназия с благотворителност за Лили

Абитуриентите от ПМГ „Боян Петканчин“ направиха благотворителна акция в помощ на 5-годишната Лили Филева от Димитровград. Повечето носеха тениски на изпращането си и събраха средства за лечението на детето.

ПМГ
Снимки: Христо Тотев

Гимназията завършват 120 зрелостници. Ученик на випуска и носител на наградата на Марко Марков е Нури Хасан.

Директорът Гергана Петрова награди още от отличниците и изявените ученици. Призът за най-добър в хуманитарните и обществените науки заслужи Антон Атанасов. Най-добър в природните науки е Иван Петров. Галина Вълчева е с почетното отличие „Младежки лидер“, а Стоян Митев получи отличието „Млад режисьор“.

Много награди за отличниците при изпращането на випуска на Езиковата гимназия

Много награди бяха раздадени на отличници при изпращането на абитуриентите на Езикова гимназия „Асен Златаров“.

Георги Васев е носител на Златаровската премия. За изключителни постижения по езиците отличия заслужиха Ема Радева (английски), Ралица Тенчева (немски), Калоян Пецов (испански), Димитър Сендов (руски) и Памела Маринова (френски). Анета Читкушева е с приз за постижения в природните науки.

Д-р Митко Василев даде 4 еднократни стипендии за постижения по немски език и активна социална ангажираност на: Иванела Иванова, Ралица Тенчева, Нежля Сабри, Мария Кирева. Наградите на Филип Филипов за извънкласни дейности за ученик и учител са съответно за Петя Димитрова и Катенка Ласкина.

По инициатива на Випуск 2003 бяха дадени две награди. Отличието за универсален шампион на випуска е за Галя Тодорова, а за заслужил учител за Милка Хекимова, дългогодишен преподавател по математика.

И тази година випускът има няколко благотворителни каузи, като много от зрелостниците бяха с тениски на тържеството.
Всички бяха поздравени от директора Деян Янев и областния управител Станислав Дечев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Няма значение
Няма значение
15.05.2019 15:36 15:36

А къде забравихте ЕГ бе

Ima znachenie
Ima znachenie
15.05.2019 20:40 20:40
Отговор до  Няма значение

Няма значение

Back to top button