Спорт

Диа почна с победа на турнир за 100 000 долара

Диа ЕвтимоваХасковлийката Диа Евтимова е на косъм от влизането в основната схема на турнира за 100 000 долара в Букурещ. В първия кръг от квалификациите тя отстрани със 7:6, 6:1 сънародничката си Далия Зафирова, № 618 в света. Диа, която само преди дни навърши 22 години, бе поставена под № 4.

В предпоследния кръг от „пресявките“ в Букурещ втората ракета на България ще играе отново срещу сънародничка – 18-годишната Таня Германлиева, която е 827-ма в световната женска ранглиста. 

С класирането си за втория кръг от квалификациите Диа Евтимова си осигури 309 долара от наградния фонд и 4 точки за класацията при жените, където сега е № 404.  Ако бие Германлиева, хасковската тенисистка ще си гарантира чек за 499 долара и цели 6 точки за ранглистата на WTA.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button