Хасково

Комисията за лицензите провери зоопарковете в Хасково и Димитровград

Междуведомствените комисии за лицензите на хасковския и димитровградския зоопарк са приключили работата си вчера и днес, съобщиха за Haskovo.info от Регионалната инспекция по околна среда и води.

Вчера комисия е инспектирала къта в Димитровград, а днес в Хасково. Проверките са заради исканията на двете зоологически градини за издаване на лиценз. Старите им са изтекли преди години.

Инспектира се всичко свързано с условията за отглеждане на животните, в комисията влизат представители на екоминистерството, екоинспекцията, земеделското министерство, Агенцията по храните и БАН, уточниха от РИОСВ.

Следва междуведомствената комисия да излезе с доклад, който да бъде представен на екоминистъра. Министерството ще реши дали да издаде лиценз на съответния зоопарк.

Haskovo.info припомня, че липсващият лиценз на зоопарка в Хасково стана един от поводите за подаване на сигнали за лоши условия от страна на природозащитни организации, особено след смъртта на двете новородени лъвчета преди дни. Те починаха, след като близо 2 дни майка им не се погрижи за тях, а служителите в зоопарка не взеха мерки навреме.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Станислава
Станислава
15.05.2019 16:54 16:54

Зоологическата градина в гр. Хасково намираща се в парк Кенана има само един вход който е и единствен изход за всички посетители на парка. Втория вход който е на изключително удобно за посетители място за да могат да напуснат Зоопарка е заключен за поредна година. Подадох сигнал в Община Хасково , РИОСВ Хасково но никой не взе накакви мерки.
На единствения в момнета вход са наредени всички заведени и маси на търговци и за да печелят няколко хора се рискува с живота и здравето на всички останали на децата, родителите а и на самите животни. При възникване на инцидент кой ще поеме отговорността.
Защо в Зоопарка се извършва търговска дейснот, като на всички табели е записано да не се дават храни на животните и т.н.
г-н Беливанов, моля за вашата намеса да се осигури поне още два входа и два изхода за посетителите на ЗООПАРКА.
Не рискувайте с живота и здравето на вашите съграждани и гости на града, както е последния случай с рухналата стена отнела човешки живот.

Анонимен
Анонимен
15.05.2019 16:59 16:59
Отговор до  Станислава

Защо пък някой трябва да се съобразява с твоя комфорт и да отваря всички входове, щото ти било по-удобно?! Как точно продавачите на семки веднъж седмично рискуват живота на децата?! Какво общо има търговската дейност с даването на храна на животните?!

Странджа
Странджа
15.05.2019 21:43 21:43

Станислава е права! Трябва да се отвори втория вход, не виждам причина да седи затворен, няма предпоставка за инциденти. Сегашния вход е недостатъчен. Разбита е настилката около вратата, трудно е за хора с колички и колела. Понякога отварят нацяло портала, понякога не. Затова подкрепям Станислава. Дано г-н Ахтаров прочете и отговори тука или вземе мерки!

До Станислава
До Станислава
15.05.2019 22:22 22:22

Мрънкане му е майката. За щяло и не щяло. Майстори сме на даване на съвети и препоръки без някой да ни ги иска.

Back to top button