Хасково

Бъдещи осмокласници опитваха храна и играха народни танци

Групи седмокласници от почти всички хасковски основни училища посетиха днес Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в Дните на отворени врати, които се провеждат всяка година. Бъдещите гимназисти се запознаха със специалностите, по които училището ще приеме ученици през следващата учебна година.

Освен утвърдените „Кетъринг“, „Организация на хотелиерството“, „Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия“ и „Екскурзоводство“, през тази година Гимназията ще обучава ученици по специалностите „Рекламна графика“ и „Туристическа анимация“.

Гостите изгледаха презентация със специалностите на Гимназията по туризъм. Ученици, участвали в Първото национално състезание по хотелиерство и анимация, разказаха за надпреварата и представиха част от изявата си, а седмокласниците имаха възможност лично да пробват своите способности.

С новата специалност „Рекламна графика“ гостите се запознаха в интерактивната класна стая на иновативното училище. Децата се включиха в забавни игри с интерактивна дъска. Осмокласници им презентираха част от своите проекти от часовете по математика, образователен блог Математически калейдоскоп, който улеснява обучението им, и изложба „Българската шевица – геометрия и колорит“, отново част от интерактивното обучение на възпитаниците на Гимназията. Бъдещите гимназисти се запознаха с това как се прави рекламно лого.

В учебния ресторант гостите участваха в кулинарна игра „Познай вкуса на здравословната храна“. Пробваха уменията си да декорират мини мъфини и бишкоти, както и сами да направят мини хамбургери. В кабинета по сервиране седмокласниците наблюдаваха фламбиране на палачинки и опитаха безалкохолни коктейли.

В двора на Гимназията учениците от специалност „Екскурзоводство“ отново по забавен начин показваха на малките гости различни национални и световни забележителности.

Групите седмокласници бяха водени по отделните спирки в училището от младшите посланици на Европейския парламент. Вече втора година Гимназията е и училище посланик на Европейския парламент.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button