Избори 2019

Професор: Европейските социалисти могат да спрат крайната десница в Европа и това е тяхна основна задача

Дискусия на тема „Актуални проблеми на лявото в България и Европа в контекста на предстоящите Европейски избори 2019“, организирана от Общинския съвет на БСП – Хасково, събра историци и граждани. Гост на срещата бе проф. Минчо Минчев – политически анализатор.

В рамките на дебата беше проследена в исторически план ролята на левицата в Европа. Очертана бе разделителната линия между „ляво“ и „дясно“, „консерватизъм“ и „либерализъм“. Подчертано бе, че днес едно от големите предизвикателства пред европейските граждани е да определят пътя, по който ще се развива Европа. В такъв аспект значението на предстоящите избори става решаващо. Европейските социалисти са тези, които могат да спрат крайната десница в Европа и това е тяхна основна задача. На фона на силно изразените неравенства, както между отделните страни, така и между гражданите в самите държави, темата за справедливостта става все по-актуална, обясниха участниците.

БСП

Проф. Минчев подчерта, че левите партии трябва да се върнат към своята автентичност и проблемите на обикновените хора. Само по този начин те биха могли да се противопоставят на пагубното управление на десницата. За да се постигне тази цел е необходимо широко обединение от социалдемократи до крайно леви и комунисти в рамките на отделните страни в Европа.

Проф. Минчев и присъстващите се обединиха зад идеята, че в България БСП е единствената сила, която може да се пребори с негативните процеси в страната. „Вашият глас с номер 18 за БСП е особено важен за спасението на държавата“, допълни още той.

Левите винаги са били двигател за развитието и мира в обединена Европа и България не трябва да изостава от тази тенденция.

Всеки глас, подаден за друг кандидат или партия е пропилян и обслужва статуквото и авторитарната власт на ГЕРБ.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button