Хасково

Червенокръстци от областта с награди за празника си

д-р Венко Балабанов

д-р Венко Балабанов

Петима активисти на БЧК от областта бяха наградени днес със значка „отличник“ и грамота за активна червенокръстка дейност по случай Световния ден на най-голямата хуманитарна организация.

Сред тях бе и доброволецът от Димитровград Руси Вълев, който бе отличен за дейното си участие в разпределянето на хранителни продукти по програма на Европейския съюз.

Златен медал за заслуги „БЧК“ получи дългогодишният председател на местната структура д-р Венко Балабанов

Червен кръстПредседателката на общинската организация в Ивайловград д-р Мариела Теохарова  бе наградена като „заслужил деятел на БЧК“.

Тази година честването на 8 май преминава под мотото „Светът е твой, ти си на ход“. „Целта му е да провокира и събуди у всеки човек чувството за състрадание към болни и хора в опасност, да се обърне по- голямо внимание на засегнатите от войни и бедствия“ – каза в словото си областният секретар на БЧК Минка Мечеринкова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button