Любопитно

Ретро рали с 42 автомобила премина през Минерални бани

Участниците от Ретро рали „Марица 2019“ посрещнаха в община Минерални бани, съобщават от кметството.

Ралито се провежда за осма поредна година, като стартът му е в Пловдив на 17 май, а финалът е на 19 май в Александруполис. Тази година в ралито участват общо 42 автомобила. 37 са състезатели, а 7 са просто фенове извън състезателната програма.

Рали

Кметът Мюмюн Искендер, администрацията и много граждани посрещнаха участниците в ралито на паркинга пред общината. Искендер връчи почетна купа на собственика на спортен автомобил „Остин Спринт“ модел 1969 г. Шаап Акташ. Турският бизнесмен е един от големите чуждестранни инвеститори в България. Притежава фабрика за производство въздушни възглавници за тирове. Той е един от основните спонсори на ралито от самото му начало. Участниците в ралито също връчиха купа и медал на кмета.

Сред ретро колите се открояваха Кадилак Севиля, Порше, Мерцедеси и Ситроени от различни марки и години. Представени бяха и няколко возила от времето на социализма, а една от големите атракции беше патрулка Москвич на Българската народна милиция.

След кратка почивка колоната се отправи към следващия етап на състезанието.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гражданин
Гражданин
19.05.2019 17:59 17:59

Сигурно там е имало много кърджалийски селяни

Back to top button