Хасково

Читатели: Като ти изчезне колата няма кого да питаш дали е вдигната

Телефонният номер, обявен на знаците за забранено паркиране, които предупреждават и за вдигане на автомобили с „паяк“, не е актуален.

При набирането на посочения телефон 038 661942 се чува съобщение, че „избраният номер е грешен или непълен“. За това сигнализираха читатели на Haskovo.info, които попаднали в неприятна ситуация на улица в центъра на Хасково.

Хората признават, че паркирали автомобила си на забранено място и след като се върнали десетина минути по-късно него вече го нямало, което ги учудило. Стоящи наблизо мъже им казали, че вероятно колата е вдигната от общинския „паяк“, тъй като за това място често съседи сигнализирали по телефона за неправилно паркиране.

Потърпевшите опитали да се обадят на телефона, който е изписан на табелите за забранено паркиране, но чули, че „номерът е грешен или непълен“. Те все пак стигнали до наказателния паркинг, където нямало никого. Малко по-късно се появил служител, но отново последвала неприятна изненада. Санкцията можело да бъде заплатена само в брой.

При положение, че наказателният паркинг на практика е извън града (след КАТ) и наблизо няма банкомат, не е логично да не може да се плаща с банкова карта, коментират хората.

От „Тролейбусен транспорт“, които отговарят за „паяка“ обясниха пред Haskovo.info, че на табелите в „Синя зона“ са посочени правилни телефонни номера за връзка, но действително на останалите номерът е грешен. От община Хасково обещаха проблемът да бъде разгледан на транспортна комисия и след нейно решение старите табели да бъдат подменени.

Колкото до плащането с карта, то не било въведено заради малкия брой транзакции – средно по 3 на ден. Все пак след запитване от Haskovo.info от кметството поеха ангажимент да обсъдят тази възможност.

Паркиране

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мечо
Мечо
18.05.2019 10:34 10:34

Малък брой транзакции само 3 на ден- значи само 3 автомобила дневно се вдигат от паяка или само 3 си плащат по надлежния ред, а другите пари в чий джоб отиват?

Някой
Някой
18.05.2019 10:48 10:48

В джоба на Панев отиват! Защо питаш? Това е публична тайна.

Back to top button