Хасково

Двама от задържаните за нападението на овчар в Узунджово с предишни присъди

Двамата братя, задържани за побоя и грабежа на 82-годишен мъж в Узунджово, са с предишни присъди, а третият нападател никога не е имал лична карта.

Това стана ясно на заседанието на Хасковския районен съд, на което беше гледана мярката за неотклонение на тримата. Задържаните са братята Митко (21 г.) и Георги (25 г.) Миткови и 21-годишният Славчо Стефанов.

Haskovo.info припомня, че те бяха арестувани за грабежа на възрастния мъж в караваната му край Узунджово. Двама ударили стареца, вързали го и му отнели 1000 лв., моторна резачка, телевизор, ръчен часовник и мобилен телефон. След като напуснали караваната я заключили отвън. Старецът успял да се отскубне и сигнализирал полицията чрез пазача на намиращата се наблизо помпена станция.

Днес от прокуратурата съобщиха, че двамата братя вече са осъждани условно за кражби и за шофиране в нетрезво състояние. Сегашното престъпление дори е извършено в рамките на изпитателния им срок. От държавното обвинение поискаха постоянен арест за тримата, защото може да се направи обосновано предположение, че те са извършители на престъплението в което са обвинени, могат да се укрият или извършат друго престъпление. Ако бъдат признати за виновни ги грози наказание от 3 до 10 г. затвор.

Адвокатите на обвиняемите поискаха по-леки мерки, защото според тях още не е доказано, че те са извършители на престъплението. Братята Миткови и Стефанов заявиха пред съда, че през нощта, когато е станал грабежа са си били по къщите. Те твърдят, че са невинни.

В крайна сметка съдът прие доводите на прокуратурата и наложи на тримата постоянен арест. Определението подлежи на обжалване пред Хасковския окръжен съд.

Двама братя биха, вързаха и обраха 82-годишен мъж край Узунджово

Задържаха и 20-годишен за побоя и грабежа на възрастния мъж в Узунджово

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button