Избори 2019

Ева Майдел: Инвестициите в образование в Димитровград са най-отговорната политика на местната власт

„Инвестициите от над 6 милиона лева в образование в Димитровград са най-отговорната и далновидна политика, която местната власт в лицето на кмета Иво Димов могат да реализират.“

Това заяви кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Ева Майдел по време на посещението си и срещи с граждани в Димитровград. Тя посочи, че усилията за подобряване на образованието допълват активната политика за привличане на инвестиции, която след довършването на магистрала „Марица” доведе до повишаване на стандарта на живот в региона.

„Комбинацията от работа в екип, активни и предприемчиви граждани и компетентна местна власт е ключът към модерното развитие на регионите ни. Димитровград е точно такъв пример. Важно е, че тук се разкриват и работни места за висококвалифицирани хора, което прави местният бизнес по-ефективен и конкурентен на световно ниво“, допълни Ева Майдел, която има информационен офис в област Хасково.

Ева Майдел

Като част от посещението си в Димитровград Ева Майдел се срещна с ръководството и колектива на ПМГ „Иван Вазов“. „Европа се усеща от всеки ъгъл и човек във Вашето училище. Създавате активни и мислещи млади граждани, с отношение към обществените проблеми и конкретни идеи как да живеем по-добре. Това е гаранция за развитието на здраво и успяващо общество“, заяви Ева Майдел по време на разговор с преподавателите в елитната гимназия.

В срещите участваха народният представител от ГЕРБ Евгения Ангелова и кметът на Димитровград Иво Димов. „Образованието е основен приоритет на Правителството на ГЕРБ и изпълнението му вече дава видими положителни резултати. Вие сами го усещате и по заплатите си, и по инвестициите в учебната инфраструктура, и по възможността всяко дете да получи максимално добро и перспективно образование“, каза Евгения Ангелова.

Кметът Иво Димов посочи, че Ева Майдел е един от най-емблематичните евродепутати. „Благодарение на нейната активна работа в региона десетки ученици и учители познават работата на ЕС, а чрез създадената от нея програма Образование България 2030 се създават съвременни умения на учениците и се осигурява подкрепа за учителите и директорите“, обясни градоначалникът.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button