Кога ще се евтаназират кучета в Хасково вкарват в наредба

Хасково

В кои случаи се допуска евтаназия се включва в Наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на кучета на територията на община Хасково. Предложението на кмета Добри Беливанов за изменение и допълнение в Наредбата е качено на сайта на общинския съвет.

Според него евтаназия се допуска при неизлечимо болни животни с необратими патологични изменения, причиняващи им болки и страдания. Животни могат да бъдат умъртвени за ограничаване и ликвидиране на заразна болест, която представлява опасност за здравето на хората или животните, приключване на опитите с животни, когато са довели до необратими патологични изменения, причиняващи на животните болки и страдания или при животни, чието агресивно поведение представлява опасност за живота и здравето на хората или животните.

Промените в Наредбата са в изпълнение на решение на Хасковския административен съд. С него отделни разпоредби от Наредбата са отменени поради противоречие с разпоредби на материалния закон – Закон за ветеринарномедицинската дейност, Закон за защита на животните, Закон за местните данъци и такси, Закон за местното самоуправление и местната администрация и др.

loading...

9 коментара

  • Бай Добри иска да евтанизира кучета Бай Добри ти питал ли си Меркел Туск Макарон и другите КЕЛЕШИ от Европата Питал ли си Бълг хелзински комитет Америка за България Отворено общество и още хиляди фондации и кърлежи за евтаназирането Как така СВОЕВОЛНИЧИШ Така не става бе аркадаш

  • Боже,колко боклуци има около нас,все двуноги. Няма по гнусно същество от българския простак. И за сведение,опитите с кучета са забранени. Всяка Наредба издадена на местно ниво е незаконна ако противоречи на ЗЗЖ. Освен това тя неможе да се изпълнява тъй като е подзаконова и не може да нарушава Закон а.

  • Първо,трябва да се евтанизира,който въвежда такъв закон! И,следващите,които ги бият,тормозят,осакатяват и ги тровят с антифриз!

  • Защо не евтаназират първо тия крадливи,кметове питейната, сганта около тях И тогава ще решават кой ще живее и кой ще евтаназират но първо трябва да почнат с него.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.