Спорт

Състезатели по спортно ориентиране с празник на Ямача

26 деца и възрастни, членове на хасковския клуб по спортно ориентиране „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев проведоха своя традиционен празник на Ямача, който тази година е част от инициативата на Международната федерация „Световен Ден на ориентирането“.

Досега са се записали 55 страни, 482 състезания с 102 000 участника. Хасковските състезатели по ориентиране се надяват със своето участие да помогнат за подобряване на световния рекорд от миналата година, който е 250 000 участника. Днес на Ямача се проведе Спринтова дистанция в три класа, като в отделните класове победители са: Даниел Йорданов при най-малките, Мартин Минчев при по-големите и Даяна Попова при най-големите. В проявата се включиха и 8 деца от ОУ „Васил Левски“, които преминаха част от маршрута и от следващата седмица започват обучение по Програмата на ММС „Спорт за децата в свободното време“.

Празникът завърши с традиционна почерпка с домашно приготвени от родителите баници, кексове и други вкусотии. Всички участници получиха диплом за участие, подписан лично от Президента на Международната организация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button