Хасково

Седем са ранени при катастрофи в Хасковско

Седем са ранени при катастрофи в Хасковска област, станали през последните дни, съобщават от полицията.

Както Haskovo.info писа 78-годишна шофьорка с Опел блъсна вчера 71-годишна жена на пешеходна пътека на булевард „Трети март“ в Димитровград. Пострадалата беше открана в болницата без опасност за живота.

Още една катастрофа е станала вчера. В 10:20 часа на третокласен път между селата Лясковец и Зимовина се е движил с Опел 69-годишен водач от село Гарваново. Поради несъобразена скорост, водачът е загубил контрол, излязъл е извън платното и се е ударил в мантинела. Последвал е удар в дърво и преобръщане в крайпътна нива. От удара е пострадала возещата се в колата 67-годишна хасковлийка – с фрактура на дясното рамо. Водачът е с контузия на главата и ляв крак в областта на таза.

Отнето предимство е довело до ПТП в събота. В 12:20 часа до ханче „Клокотница“ към Хасково 18-годишен водач от Димитровград на лек автомобил Ауди е предприел маневра завой наляво и е отнел предимството на изпреварващ го мотоциклет Ямаха, управляван от 25-годишен хасковлия. При произшествието е пострадал мотористът, който при преглед е установено, че е с навяхване на десен глезен и натъртване на дясното коляно.

Неспазен пътен знак е довел до катастрофа в Свиленград. На 17 май в 10 часа до Метан станция в града 86-годишен гръцки водач на лек автомобил Мазда не е спазил знак „Стоп“ при излизане от станцията и е отнел предимството на лек автомобил Ленд Роувър, управляван от 56-годишен свиленградчанин. От удара между тях са пострадали двамата водачи: българският, който е с разкъсна рана на главата и гръцкият – с натъртване на левия крак и болки в таза.

Същият ден в 18:40 часа в Хасково отнето предимство е причинило още едно произшествие. На булевард „България“ 42-годишен мъж с лек автомобил Дачия не е дал предимство на пешеходна пътека на 27-годишна хасковлийка. От удара жената е с травма в областта на гръдния кош. Прегледана е и е освободена за домашно лечение.

През почивните дни в региона са арестувани и двама пияни шофьори.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button