Регион

Арестуваха двама от Нова Надежда, превозвали 18 афганистанци по магистрала „Марица“

Полицаи от Хасково и Харманли са задържали двама мъже, превозвали 18 бежанци в автомобили, съобщават от областната дирекция на МВР.

В събота в 5:40 часа на автомагистрала „Марица“ в посока Свиленград – Хасково униформените са спрели за проверка лек автомобил Ауди, шофиран от 38-годишен жител на хасковското село Нова Надежда. В колата са открити 7 мъже без документи за самоличност. Органите на реда са подали сигнал със стоп палка и на лек автомобил Опел, който не е спрял и е продължил движението си. Последван е със служебен автомобил с включени звукови и светлинни сигнали. Малко по-късно 39-годишният водач също от Нова Надежда е спрял, а в колата са открити 11 чужденци, също без документи.

Мъжете са доведени в харманлийското управление. По техни данни са от Афганистан на възраст между 16 и 25 г. Шофьорите на автомобилите, познати на органите на реда са задържани до 24 часа, а мигрантите са отведени в Центъра за настаняване в Харманли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button