Хасково

Четири танцьорки от „Тангра“ с министерска стипендия

Десислава Стамболова

Десислава Стамболова

Четири възпитанички на хасковския балет „Тангра“ ще получат едногодишни стипендии от просветното министерство. Десислава Стамболова, Деяна Златкова, Беатрис Каспарян и Веселина Марчева са младите таланти, които ще бъдат стимулирани финансово от МОН заради успехите си в танцовото изкуство

Признанието за тях е още по-голямо като се има предвид, че възпитаничките на Дорина Инджова получават 4 от общо 9-те стипендии на министерството.

Само преди дни Деси Стамболова стана 6-та на завършилото европейско първенство по танцово шоу в Белград, в което участваха 2 600 танцьори от стария континент.

„Въпреки силната конкуренция, проблемите от страна на сръбските организатори и факта, че не бях допусната за съдия, съм доволна от представянето ни“, сподели днес пред медиите ръководителката на  балет „Тангра“ Дорина Инджова.

18 първи места, от които пет за отборно представяне, са завоювали нейните възпитаници на провелия се миналата седмица в Бургас „11-ти национален конкурс за класически, характерни, съвременни танци и фрий денс“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button