Прокуратурата се зае с ТЕЛК измамата в Хасково

Хасково

Районната прокуратура се е самосезирала по случая с извършената ТЕЛК измама в Хасково, съобщават от държавното обвинение.

Както Haskovo.info писа, здрав мъж се сдоби с ТЕЛК решение за процент инвалидност на базата на фалшиви диагнози – глухота и епилепсия. Разследването е на „Нова“, в което е показана жена от Хасково, която е посредник за уреждане на медицински документи и ТЕЛК решения срещу заплащане. Жената изважда документи за заболяване без здравия мъж да стъпи при лекар. Тя получава от хасковски специалист УНГ диагноза за 72 и 75% загуба на слуха, а от пловдивски невролог – епилепсия, за която са изписани тежки лекарства. По-късно двете заболявания – глухота и епилепсия са послужили пред ТЕЛК за издаването на процент инвалидност.

При разследването, което се извършва от полицай от ОД на МВР-Хасково, наблюдаващият прокурор е възложил да се разпитат свидетели, да се установи извършителя, както и самоличността на лицето, на което е издадено амбулаторния лист, за да послужи пред комисия на ТЕЛК, да се извършат претърсвания и изземвания. Срокът за приключване на разследването е двумесечен.

Междувременно от Хасковската районна прокуратура са предали през април на съд 33 лица. В районния съд са внесени две дела за причиняване на телесни повреди, толкова са за заживяване на съпружески начала с момичета, ненавършили 16 г. 10 дела са за кражби, едно е за използване на фалшив документ и 15 са за общоопасни престъпления, сред които за шофиране в нетрезво състояние и държане на дрога.

Здрав мъж стана инвалид по документи в ТЕЛК измама и в Хасково – ВИДЕО

17 коментара

 • Да се направи проверка на лица получаващи пенсия по телк специално в кв. Република и ще видите каква е горчивата истина….

 • Всички в квартал република са болни от Асма и епилепсия но Телк Докторите не са виновни те работят по документи Виновни са Докторите които им издават фалшиви Епикризи особено в детско оделение Хасково от шефа до санитара да се раследват и Белодробния диспансер Хасково от Калфов до санитара това е истината

 • всички цигани имат д астма или епилепсия срам и позор няма ли да сложат в телка млади кадърни и с акъла си хора пенсиите да си вървят в къщи

 • и пкак може болна с астма да пушиава цигара пред лекарския кабинет срамота станахме циганска държава

 • за българските деца няма детски а за циганите има детски има помощи самотни били майките глупости

 • ите деца стига с тези цигани само тях ли ще гледаме какво да правим с нашитедеца народили ги по десет деца за да има от какво да се хранят и нищо не работят колежките ми с едно дете работят на две работи за да оцелеят голям резил е това не се ли срамувате ж

 • за българските деца няма детски а за циганите има детски има помощи самотни били майките глупости

 • за българските деца няма детски а за циганите има детски има помощи самотни били майките глупости

 • за българските деца няма детски а за циганите има детски има помощи самотни били майките глупости

 • Заели са се със случая колкото да им вземат част от парите! Като че ли досега не знаеха че махлата е на инвалидни пенсии! Никого няма да вкарат в затвора, просто едни пари ще се завъртят.

 • Не се притеснявайте –от този храст заек няма да изкочи Прокурорите нищо няма да направят Само пушилката ще се вдигне Циганите контингент на Гербоджиите

 • В много от коментарите правилно е посочено,че членовете на ТЕЛК боравят с документи.А тези документи се издават от лекари-специалисти.Нека не обвиняваме членовете на ТЕЛК.

 • Все едно не знаят, особено прокуратурата. Колко неща има да се оправи в тази страна лелелелле.

 • Нищо няма да се случи,циганите са особени привилегии особено преди изборите,а за Калфов всички знаят че е е измамник.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.