Регион

Лекар, медицински сестри и социални ще помагат по домовете на 118 в Димитровград

Лекар, медицински сестри, социални работници, психолог, рехабилитатор и санитари ще предоставят почасови здравно-социални услуги в домовете на 118 лица с увреждания и възрастни хора над 65 години, с ограничения или в невъзможност за самообслужване в Димитровград.

Това става благодарение на одобрен проект на стойност 321 357 лв., съобщават от общината. Лицата от целевите групи ще получават грижи като помощ при даване на лекарства, поставяне на мускулни и венозни инжекции, предписани от лекар, превръзки, рехабилитация (раздвижване) в домашни условия, съдействие при представяне пред ТЕЛК, помощ при личния тоалет, почистване на дома, закупуване на лекарства и хранителни продукти със средства на лицето и други.

Изпълнението на проекта ще стартират от 1 септември, като през първите три месец ще се извършат ремонтни дейности на офиса на звеното, ще стартира процедура по закупуване на автомобил, ще се извърши подбор и обучение на персонала на звеното. През третия месец ще започне приемането на документи на кандидатите да ползват почасовите здравно-социални услуги. Предоставянето на услугите ще стартира от началото на четвъртия месец и ще продължи в рамките на 12 месеца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button