Любопитно

Хор „Орфей“ се представи успешно на фестивала във Варна

От успешно участие във II национален фестивал на детските и младежките хорове се завърна камерна формация на детски хор „Орфей“, съобщават от хора.

ХорФестивалът се организира от община Варна в рамките на Международен майски хоров конкурс „Маестро Георги Димитров“. Орфейци имаха три концертни участия. Първата изява на певиците на Елена Цветкова бе в художествената галерия, заедно с още шест състава от цялата страна. Другите две участия бяха на откритата сцена на площад „А. Новак“ и в Делта Планет мол. Програмата, която орфейци представиха включваше произведения от български и чужди композитори и спечели признанието и поздравленията на хоровите диригенти, присъствали в залата. А публиката ги възнагради с бурни аплаузи. Компания на нашите момичета правиха едни от най–добрите детски хорове в България: Хор на малките – Свиленград, хор „Детска китка“ – Пловдив, Детски хор „Бодра песен“ – Шумен, Детско–младежки хор „Свети Георги победоносец“ – Русе, Детски хор „Добри Христов“ – Варна и Хор на варненските момчета и младежи.

За своето участие певците получиха Диплом и плакет от директора на фестивала – диригента Ганчо Ганчев. Отличното им представяне им спечели нови приятели – от Филипините, Корея и Китай и покани за участия в международни фестивали през 2020 г.

Сега хор „Орфей“ се готви за поредното си предизвикателство – участие във фестивала „Нека пеем заедно“, който ще се проведе на 3 юни в Свиленград. Председател на авторитетното жури ще бъде проф. Александър Текелиев – носител на Наградата на хоровите диригенти на III национален фестивал на коледната и новогодишната песен в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button