Избори 2019

Валери Жаблянов: Посрещаме изборите за Европейски парламент с оптимизъм за успешно представяне на БСП

„Посрещаме последната седмица преди изборите с оптимизъм за успешно представяне на БСП, оптимизъм за това, че българските граждани с леви политически убеждения ще дадат своя глас за бюлетина №18 и за нашата листа за Европейския парламент“, заяви на пресконференция в Хасково кандидатът за евродепутат на „БСП за България“ Валери Жаблянов.

По неговите думи гражданите са заредени с очаквания за една по-справедлива България, едно по-ефиективно държавно управление и едно по-сериозно авторитетно присъствие на българската държава във всички институции и органи за управление на ЕС. Според Жаблянов Европейският съюз е на кръстопът. Тези избори се явяват решаващи за това на къде ще поеме ЕС след избора на нов парламент. В края на миналата година е имало сериозни очаквания за прилив на гласове към националистическите партии и крайната десница. Очаквало се е едно възходящо развитие на европейския национализъм, на крайните националистически партии в Европа, но се наблюдавала консолидация на социалистите. Като пример той даде избраното мнозинство в парламента на Испания, водено от социалистите.

Избори

„Европа е изправена пред социалистически избор или пред управления на десницата отново, чиято управленска философия за Европа доведе гръцката финансова криза, португалската финансова криза, бунтовете на жълтите жилетки във Франция, напрежение вътре в ЕС между отделните държави“, коментира Жаблянов.

Той допълни, че на изборите на 26 май от БСП трябва да покажат на своите европейски партньори, че партията има позиции в българското общество, които ще позволят да се проведат успешни парламентарни избори в близко бъдеще, с постигането на ново управляващо мнозинство с други приоритети и носител на други идеали за България.

По-рано през деня кандидатът от листата на БСП се срещна с жители на с. Узунджово. Посети мемориалния комплекс и музейната експозиция, посветени на историята на летище – Узунджово.

От 18 часа е предвидена среща с гражданите на Хасково.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button