Хасково

Средната заплата в Хасковско е с 348 лв. по-ниска от тази за страната

По размер на средната месечна заплата през първото тримесечие на годината Хасковска област заема 24-то място сред 28-те области в страната, сочат данните на Териториално статистическо бюро – Юг при Националния статистически институт.

С най-висока средна заплата е София – 1 656 лв., а с най-ниска е Благоевград – 779 лв. За периода средната месечна работна заплата за страната е 1 208 лв. – с 348 лв. по-висока от тази за Хасковска област.

През първото тримесечие на 2019 г. средната месечна работна заплата нараства спрямо четвъртото тримесечие на 2018 г. с 2.9%, като достига 860 лв. За обществения сектор средната месечна заплата е 1 041 лв., а за частния – 799 лв. Средната брутна месечна работна заплата в Хасковска област за януари е 840 лв., за февруари – 860 лв. и за март – 882 лв.

По предварителни данни в Хасковска област наетите по трудово и служебно правоотношение към края на март нарастват с 1 100, или с 2.1% спрямо края на декември 2018 г., като достигат 52 600.

14 коментара

 1. Съвсем скоро работодателите ще се наложи да търсят работници в република или да затварят. Като фалират стават много интересни. Смирени. Мълчаливи. Чак да те разплачат. Виждал съм такива и още ще виждам доста

  1. Като чета отговора явно си работник. Какво се пъчиш тогава. Да не би да живееш на фотосинтеза. Ти работодателите не ги мисли.
   Като не е едно, ще се захване друго.

 2. Ще сме на последно място защото всички се водят на минимална раб заплата а получават повече къде е НОИ НАП да не са слепи?

 3. Ами като се осигуряват на 4 часа толкова се получава,масова практика,и после защо пенсийката им е ниска.

  1. Да не би хората да искат да ги осигуряват на четири часа или на минимална заплата!!!!Язък Ви на акъла и на образованието щом разсъждавате толкова елементарно!!!!!

 4. Споко. Идва криза в европа. От там преливане на капитали към България поради евтиният труд. Нашите робовладелци които са си купували къщи и коли и ходили на почивка няма да могат да поемат по- високи заплати и ще затворят. Идва много капитал от запада. Предпочитам да работя за Български бизнес но положението със заплатите е такова че по -добре да затварят. Да ставаме всички аргати на запада и това е.
  ПАК ЩЕ КАЖА. ВИЖДАЛ СЪМ ФАЛИРАЛ БЪЛГАРИН. ПО КРОТЪК Е ОТ АГНЕ. ДО ВЧЕРА ВИЛНЕЕ А ДНЕС БЛЕЕ. МНОГО ДОБРА ГЛЕДКА.

  1. Лидл , Кауфланд , Язаки и други са от Запада. И да не би да дават западни заплати.Стягайте си задниците за яка работа поне едно поколение.Цената на труда е функция на стойността на произведеното с него. Когато започнем да произвеждаме скъпи стоки и да ги продаваме навън , тогава ще има зплати. Със супермаркети , вафли , стопчета за скутери и т.н не става. Те са тук за да пестят от труда , не да площот високи заплати.

 5. И ОЩЕ НЕЩО. ПОВЕЧЕТО ЗА НИКЪВ ХУЙ НЕ СТАВАТ. КРЕПИ ГИ ЕДИНСТВЕНО КАПИТАЛА И ТОВА ЧЕ СА БЕЗСКРУПУЛНИ. КОГАТО СЕ НАЛОЖИ ОБАЧЕ ДА СИ ВАДЯТ ПАРИТЕ С ДВЕТЕ СИ РЪЦЕ ИЛИ С ГЛАВАТА И СЕ ВИЖДА КОЛКО СТРУВАТ

 6. Един съвет към младите бягайте от тази държава докато можете тук нямате бъдеще

 7. Те пък цъфтят и връзват, като избягат от държавата…..Разнасят пици, мият чинии мъкнат камъни и др. подобни! Създават БВП на други държави и като се подрискат накрая пак идват тука, ама голи и боси да си оправят зъбите, щото са много силни…….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button