Хасковски гимназисти с демонстративен мач по ръгби

Спорт

Демонстративна среща по ръгби изиграха в хасковската Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“, съобщават от училището.

Двубоят се проведе на предварително подготвено игрище за този спорт. Той е част от инициативата „Спортът ни развива“, по който работи гимназията. Включени са две групи – занимаващи се с традиционен за училището спорт – волейбол и с нов, нетрадиционен – ръгби.

Спортът е универсално, достъпно и атрактивно средство за мотивация на учениците, за повишаване на дееспособността и нивото на физическо им развитие, за подобряване разбирането им за необходимостта от спазване на правилата и дисциплината – в спорта и в живота, Ръгбито не е толкова познат, но е интересен на учениците и им даде нова възможност за изява. През учебната година те изучаваха правилата и провеждаха занятия в извънкласно време, допълниха от гимназията.

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.