Хасково

Змии ухапаха петима, по десетина с кърлежи след уикендите в Хасково

Петима са ухапаните от змии, потърсили помощ в Спешно отделение от началото на май, съобщиха за Haskovo.info от хасковската болница.

По правило на пациентите веднага се поставя противозмийски серум. След това те се оставят за няколко дни в Хирургично отделение за наблюдение. Както Haskovo.info писа, вчера змия изпълзя в реката до театъра в Хасково, като изплаши хора на моста.

Иначе, ухапаните от кърлежи са най-много след уикендите, когато през Спешно преминават до десетина пациенти. През седмицата случаите са по 1 – 2 дневно. Съветът е хората да не си махат сами кърлежите, а да потърсят лекарска помощ. Засега няма усложнения от ухапване от кърлеж, като Марсилска треска или Лаймска болест, съобщиха за Haskovo.info от Регионалната здравна инспекция.

От общината вече пръскаха срещу кърлежи. Читатели на Haskovo.info обаче сигнализираха, че наскоро са били ухапани от кърлежи при разходка по алеята на Кенана.

Змия изпълзя в реката до театъра в Хасково и изплаши хората на моста

ИЗПРАТИ НОВИНА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Боци
Боци
22.05.2019 16:56 16:56

И червените кърлежи изпълзяла… Започнаха да купуват гласове с мръсните пари на Цветан Василев и Митю Очите, Николай Банев, Миню Стайков и Бенчо Бенчев, Гриша Ганчев и вся остальная сволач… А двете змии-майки от червения змиярник- дъртите сбръчкани курабии Курнела-Бивола и Елена-Сопола, продължават да лъжат в ефир, като за световно…. Двете повтарят едни и същи опорки и манипулации от началото на предизборната кампания, но така и не отговарят на неудобните въпроси, свързани с приватизацията на,, Техноимпекс“, къщите за гости на Елена Йончева и офшорните и сметки свързащи я с КТБ и Цветан Василев….

Back to top button