Градината по изкуствата с голяма изложба за купуването на апаратура за Детско отделение

Хасково

Детската градина по изкуствата в Хасково се включи в кампанията „Жълти стотинки – Деца помагат на деца“ в подкрепа на Детско отделение на МБАЛ-Хасково.

Децата подредиха голяма изложба „Лица от деца“ във фоайето на първия етаж на областна администрация. Те се представиха с концерт, след което 29 от младите художници получиха грамоти за своите произведения.

Всички бяха поздравени от областния управител Станислав Дечев, който откупи една от рисунките. Благотворителната инициатива е подкрепена от областна администрация. Детска творба купи и изпълнителният директор на болницата д-р Георги Гелов.

Haskovo.info припомня, че кампанията беше открита в МБАЛ – Хасково на 12 март, а Детско отделение е избрано от Сдружение „Съзидание 2012“. В други градове на страната също се събират средства за отделението което има нужда от инфузионни помпи, пациентни монитори, ЕКГ апарат, стойки за системи, болнични легла за кърмачета и инхалатори.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.