Спорт

Диа на четвъртфинал за 10 000 $ в Анталия

Диа ЕвтимоваВтората ракета на България Диа Евтимова се класира за четвъртфинала на турнира на клей в турския курорт Анталия, който разпределя награден фонд от 10 000 долара

21-годишната хасковлийка, поставена под № 2 в схемата,стартира с победа в три сета над квалификантката от Лихтенщайн Марина Новак. Във втория кръг Диа, която е 401-ва в света, се наложи без проблеми с 6-2, 6-4 над 16-годишната рускиня Катерина Попова. 

На четвъртфинала в Анталия хасковската тенисистка ще се изправи срещу англичанката Аманда Карерас /№ 510/. Любопитното е, че утре съперничката на Диа навършва 19 години. 

Своя 18-ти рожден ден празнува в събота и голямата надежда на мъжкия ни тенис Григор Димитров. Ученикът от хасковското Спортно училище получи поредното признание за таланта си като взе „уайлд кард“ за най-престижното състезание на трева в света след „Уимбълдън“-турнира в Куинс, Великобритания. Надпреварата с награден фонд 750 000 евро започва на 8 юни, а в нея ще участват куп звезди на корта начело с шампиона от миналата година Рафаел Надал.

В момента Григор тренира в парижката академия „Муратоглу“ под ръководството на прочутия си шведски наставник Петер Лундгрен. След турнира в Куинс, юношеският шампион от „Уимбълдън“2008 ще стартира с покана от организаторите в неговото тазгодишно издание при мъжете

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button