Хасково

Искат още 100 000 лв. за бутилирана вода по училища и детски градини в Хасково

Допълнително средства до 100 000 лв. от резерва на общинския бюджет да бъдат за закупуване на бутилирана вода за училища, детски градини, социални и лечебни заведения предлага с докладна за майската сесия кметът Добри Беливанов.

В предложението се припомня, че през февруари общинският съвет прие в перото за Резерв за непредвидени и неотложни разходи от 600 000 лв. да има 100 000 лв. за бутилирана вода. Допълнителното водоснабдяване на Хасково обаче не е завършило. От общината построиха осемте кладенеца и двата водопровода, но сега се изчакват държавните институции да издадат съответните разрешителни. След това всички те ще могат да се ползват от ВиК, водата в Хасково да се смеси и евентуално да спаднат стойностите на уран и тя да бъде разрешена за пиене. Дотогава ще са нужни още до 100 000 лв. за бутилирана вода.

Предлага се и по бюджетите на училищата, градините, социалните и лечебните заведения да бъдат преведени още близо 41 000 лв. за бутилирана вода за питейни нужди.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button