Наградиха изявени учители и ученици за 24 май в Хасково

Хасково

Изявени учители и ученици бяха наградени на тържествена церемония по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост в хасковското читалище „Заря“.

Грамота „Неофит Рилски“ от Министерството на образованието и науката за учители и директори с принос в развитието на образованието за Дияна Славова – главен учител по история и география в хасковската ПМГ „Боян Петканчин“, Георги Гочев – старши учител по информационни технологии, прогимназиален етап в димитровградското ОУ „Алеко Константинов“, Росица Иванова – директор на хасковската ПГЛП „Райна Княгиня“, Елена Димитрова – старши учител по професионална подготовка в свиленградската ПГССИ „Христо Ботев“ и Дорка Петкова – логопед в ЦСОП „П. Р. Славейков“ – Харманли.

РУО – Хасково удостои с почетно отличие за принос и заслуги в образователната дейност учители и директор на детска градина: Таня Манолова – старши учител по математика в хасковската ПГТ „Александър Паскалев“, Цветелина Тодорова – начален учител от хасковското ОУ „Христо Смирненски“, Галина Караиванова – старши учител по английски език от димитровградската ПМГ „Иван Вазов“, Илина Кинева – старши учител от димитровградската ПЕГ „Иван Богоров“, Анна Йорданова – Кинева – директор на хасковската ДГ 15 „Слънце“.

РУО – Хасково удостои с почетното отличие за високи постижения в образователната дейност учениците: Добромир Зафиров – 12 клас на димитровградската ПЕГ „Иван Богоров“, Георги Койчев – 4 клас на свиленградското СУ „Петър Берон“, Елияна Пилитова – 12 клас на хасковската ЕГ „Асен Златаров“, Йонг Ха Парк – 4 клас на хасковското ОУ „Христо Смирненски“, хасковската ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ – отборът първенец по Горски многобой в състав Иван Иванов, Даниел Тонев, Серкан Сюлейман, Хайретин Мехмед.

Бяха раздадени и награди за учители и ученици на община Хасково. Носители на отличието „За заслуги към образованието и културното дело“ през 2019 г.: В категория „Учител в предучилищното образование“ за Любомира Владимирова – старши учител по музика в ДГ 1 „Ян Бибиян“. В категория „Учител в начален етап или прогимназиален етап на образованието“ за Илияна Панайотова – старши учител по английски език в СУ „Васил Левски“. В категория „Учител в гимназиален етап на образованието“: Наталия Любенова – старши учител по немски език в ЕГ „Асен Златаров“ и Коля Петрова – старши учител по информатика и информационни технологии в ПМГ „Боян Петканчин“.

Носители на отличието „Ученик на годината 2019“: в направление Хуманитарна област – Йоана Георгиева от ЕГ „Асен Златаров“ и Антон Атанасов от ПМГ „Боян Петканчин“, Природо-математическа област – Нури Хасан от ПМГ и Областта на спорта – шампионът по бокс Емирджан Мехмед от Спортно училище „Стефан Караджа“.

Наградата на областна администрация за цялостен принос в областта на културата и изкуството и по повод 50 г. творческа дейност получи ръководителят на хасковския фолклорен ансамбъл „Южняци“ Васко Димов.

Всички бяха поздравени с празника от кмета Добри Беливанов и областния управител Станислав Дечев. В програмата с песни и танци се изявиха талантливи деца.

Преди церемонията в „Заря“ училищата направиха голямо шествие в центъра на Хасково, водено от мажоретния състав и духовия оркестър.

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.