Раздават бюлетините и изборните книжа на 153 секции в община Хасково

Хасково

153 СИК получават изобрни книжа и материали от Община Хасково за евроизборите на 26 май.

Общината е осигурила 38 автомобила, с които се придвижват членовете на комисиите с пакетите с документи до помещенията на секционната избирателна комисия, съобщават от кметството.

Бюлетини

В общината са получени 91 000 бюлетини, от тях на секционните комисии ще бъдат раздадени 89 200. Останалите са резерв, който ще бъде предоставен при необходимост.

Първи изборните си книжа получиха членовете на 119 СИК село Узунджово. При предаването на изборните книжа присъстват двама членове на РИК – Димитър Велев и Венцеслава Запрянова.

В 43 СИК в общината ще има машинно гласуване. Машините са в сградата на общината и ще бъдат монтирани в секциите от представител на фирмата доставчик.

За секция за гласуване на лица с увредено зрение и затруднения в предвижването е определена избирателна секция 79 (Клуб на инвалидите) на булевард „България“ №164, която е снабдена със специална рампа за достъп до помещението. Заявките от нуждаещите се да използват специализиран транспорт до секцията в деня на изборите ще се приемат от дежурни на тел: 038/590 164 и 0886/500 771.

Избирател с увредeно зрение или със затруднения в придвижването може да гласува и в избрана от него подходяща секция. Избраната от избирателя секция за упражняването на правото му на глас може да не съвпада с постоянния или настоящия му адрес и да е в населено място, различно от неговата адресна регистрация. Достатъчно е СИК да се увери, че това е избирател, попадащ в категорията на лицата с увредено зрение или затруднение в придвижването.

14 души с увреждания са заявили, че ще гласуват в подвижната избирателна кутия.

4 коментара

  • Тия от най горната снимка сочат от къде ще дойдат гербаджииските благинки

  • „Политическите му убеждения не са продиктувани от никакви идеи и идеали. Единственото, което го ръководи, е грубият интерес да извлече полза: „И едните, и другите са маскари. ..Не се рита срещу ръжен!… Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата – не може! Не си ли с тях – спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска – я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи.”

    За над 100 години и 2 века – НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО – за съжаление!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.