Телефонни измамници вече се представят за свещеници

Регион

85-годишна жена от хасковското село Стамболийски е станала жертва на телефонна измама, съобщават от полицията.

На 23 май около 16 часа е получено съобщение от 54-годишен жител на село Нова надежда, който съобщил, че е бил въведен в заблуждение от лице, представящо се за свещеник. Той бил изпратен до църквата в село Стамболийски, където приел плик с пари. По пътя му към Хасково обаче му позвънили да върне парите на жената. Мъжът изпълнил инструкцията, но не открил старицата. Тогава мъжът се усъмнил, че е възможно да е попаднал в схема за измама и сигнализирал в хасковското управление.

Малко по-късно на телефон 112 е получено съобщение от 33-годишен хасковлия, който заявил, че измамената била баба му. В плика полицаите открили 3860 лева, които жената предала уж на лекар. Схемата, по която била измамена била за спешна операция.

Подобно обаждане било получено и предния ден в полицията в Димитровград. 59-годишен мъж от село Длъгнево също бил подмамен от „свещеник“ на име Николай. Той го изпратил да вземе плик с пари от мъж от спирка в село Горно Брястово. За тях мнимия свещеник му заявил, че ще трябва да ги отнесе до Русе, тъй като парите били дарение за деца в неравностойно положение.

И тук съобразителността на мъжа му подсказала, че е възможно да е измама и сигнализирал в управлението, където се оказало, че в плика имало 4000 лв. До момента човекът, предал парите е неизвестен.

2 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.