Спорт

Първи футболен турнир на игрището с новата подпорна стена на ПГДС

Първи турнир се проведе на футболното игрище с новоизградената подпорна стена на хасковската ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“, съобщават от общината.

Кметът Добри Беливанов награди малките футболисти. Турнирът беше организиран от футболния „Хасково 1957“ и в него участваха отбори от школата на клуба. Всички получиха грамоти и купи.

Турнир

Припомняме, че оградата на игрището се срути през февруари миналата година. Игрището е дарено на Хасково от фондация „Димитър Бербатов“ през 2010 година. Предишната стена беше обикновенна тухлена ограда, която не издържа на натиска на земната маса. Затова се наложи изграждането на подпорна стена, отговаряща на всички изисквания за подобен род съоръжение. Изграждането й струва 141 360 лв., като средствата са от бюджета на общината.

Строителните работи са приключили, фирмата е възстановила и футболния терен, част от който беше изкопан при изграждането на стената. Преди седмица е издадено разрешително за ползване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button