8.46% е избирателната активност в Хасковско към 10 часа, повреди се машина за гласуване

Хасково

8.46% е избирателната активност на евровота към 10 часа в Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info от Районната избирателна комисия. До този час са гласували 18 139 избиратели.

Най-висока е активността в община Стамболово – 17.3%, а най-ниска е в Харманли – 5.98%. В община Хасково активността е 7.36%, а в Димитровград – 6.41%.

Гласуване

Вече има подадени два сигнала към РИК. Единият е от избирател, който е искал да гласува машинно в СИК 32 в Езикова гимназия „Асен Златаров“, но там нямало машинна. От комисията казаха, че сигналът е неоснователен, защото тази секция не е предвидена за машинно гласуване.

Вторият сигнал е за повредена машина за гласуване в СИК 84 на улица „Бачо Киро“ 42 в Хасково. Техници работят по отстраняване на проблема.

В СИК 79 в клуба на хората с увреждания на булевард „България“ в областния град до 10:30 часа бяха гласували 102 човека от 674 по списък. С буса ще се превозват да гласуват 20 трудноподвижни човека, които вече са заявили транспорта.

Гласуване

2 коментара

  • Поврежда се машина, техници работят, кой гарантира, че гласуването с тази машина вече не е компрометирано? 9 милиона са дадени за да се обезсмисли подобно гласуване. Богата държава, и умнааа…

    • Машина не може да се повреди. Това е абсурд. Цирка се прави за да си останат бюлетините. Там се сменят направо с чувалите. Имаше подобни видеа от миналото как се разнасят по багажници на частни автомобили.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.