Хасково

Хасковските кандидат- студенти предпочитат по-близките ВУЗ-ове

СтудентиПо-голямата част от кандидат- студентите от областта предпочитат по-близките ВУЗ-ове. Най-желани са Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ и останалите висши училища в града на тепетата, каза за Haskovo.info ръководителката на центъра за кандидатстудентска подготовка и информация в Хасково Димитрия Ночева.

След ВУЗ-овете в Пловдив се нарежда Университетът за национално и световно стопанско и по-конкретно хасковския му филиал. Тук тази година ще бъдат приети 150 студенти. Единственото неудобство за местните зрелостници е, че документите си за кандидатстване трябва да подадат на място в София.

В Хасково до този момент са приети 1 500 молби от дванадесетокласници, които искат да се явят на предварителните изпити в някой от 28-те университета, за които се приемат документи в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Nahal
Nahal
19.05.2009 8:58 8:58

Най-големите бездарници се записват да учат в тукашния филиал на УНСС.

Nahal
Nahal
19.05.2009 8:58 8:58

Най-големите бездарници се записват да учат в тукашния филиал на УНСС.

Back to top button