Хасково

43 зрелостници от областта пропуснаха втората матура

Матури2436 зрелостници от областта се явиха на на втора задължителна матура. 43 пропуснаха изпита, каза за Haskovo.info началникът на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов

Дванадесетокласниците можеха да избират между чужд език, математика, география и икономика, физика и астрономия, биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда, история и цивилизация и философия. Най-предпочитан от зрелостниците и тази година е тестът по география и икономика.

Всички резултати от матурите ще се обявят до 12 юни. Те ще бъдат публикувани в официалния сайт на МОН, в сайтовете на регионалните инспекторати и в сайта www.zamaturite.bg. 

От министерството припомнят, че оценките от изпитите се вписват в дипломата в специална графа. Общият успех от средното образование ще се изчисли като средноаритметично от оценките от матурите, от задължителните предмети и предметите от задължителноизбирателната подготовка. 

Тази година 35 висши училища ще приемат под различна форма оценките от матурите за вход.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button