Регион

Правят водно-електрическа централа на река Марица

река МарицаМалка водно-електрическа централа ще бъде  построена на река Марица. Тя ще се разполага в землищата на хасковското село Нова надежда и Симеоновград.  Сред другите инвестиционни намерения в региона са петте фотоволтаични централи, които ще преобразуват слънчевата енергия в електрическа. Съоръженията ще бъдат изградени в землищата на селата Мезек и  Татарево, Свиленград и Стамболово, съобщиха от Регионалната екоинспекция.

Предстои разработването на две кариери за добив на скално-облицовъчни материали – гнайсошисти в Ивайловградско.  Две садкови стопанства ще бъдат създадени в микроязовира в село Татарево и язовир „Кърджали“.  Разкрита ще бъде и бензиностанция в село Капитан Андреево. В Минерални бани е одобрена е и реализацията на малък семеен хотел със спа център.

Експертите от РИОСВ – Хасково са издали общо 60 становища през април на физически и юридически лица по разработени от тях проекти или инвестиционни намерения, реализацията на които не оказва негативно въздействие върху околната среда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button