Хасково

Хасковска поетеса пише химн на планинските водачи

Росица СтаневаХасковската поетеса Росица Станева бе удостоена с наградата за гражданска лирика на Първия поетичен конкурс „С България в сърцето“. Нейното стихотворение „Българи докрай“ получи най-висока оценка от професионалното жури с председател Константин Еленков.

Конкурсът бе организиран от кметството на троянското село Черни Осъм и читалище „Знание“. Над 200 участници от цялата страна на възраст от 7 до 80 години представиха свои творби, посветени на България и красотата на нейната природа.

Тъй като в Черни Осъм се намира единственото училище за планински водачи на Балканите, Росица Станева е била помолена да подари свой текст за песен, посветена на тях.

„Занимавам се с поезия, откакто съм грамотна“, сподели днес пред медиите наградената авторка. Тя подари на всички присъстващи своята стихосбирка „Под тракийската дъга“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button