Хасково

Голямо забавяне на предаване на бюлетините в РИК – Хасково заради многото сгрешени протоколи

С голямо забавяне се предават протоколите на секциите от евроизборите в Районната избирателна комисия в Хасково.

Към 10 часа още имаше секции от областта, които тепърва предаваха чувалите с бюлетини и протоколите. Хората бяха изнервени от дългото чакане цяла нощ.

РИК

Председателят на РИК Веселина Тенчева заяви пред Haskovo.info, че причина за забавянето е многото сгрешени протоколи, които трябва да бъдат поправени. Тя допълни, че указанията към комисиите са били написани като за висшисти. В същото време много от членовете на секциите са хора на възраст.

Очакванията са протоколите да бъдат обработени по-късно днес и от РИК да излязат с крайните резултати от гласуването в Хасковска област.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
27.05.2019 10:26 10:26

А защо продължавате да слагате пенсионери и да пренебрегвате нас младите???!!!До кога някакви дърти комунисти дошли само за пари ще бъдат в комисиите???!!!15 – 16 години бях председател на комисия ( в момента съм на 41 ) отказах се само защото от шест човека комисия винаги имаше четири пенсионера които заявяваха работете вие младите ние вече не можем пък и не ги разбираме нещата а после редом с нас за пари!!!!!

ТТ
ТТ
27.05.2019 12:31 12:31

Не зависи от възрастта, а от това ,какво са работили преди пенсиониране, с какво образование са.Какъв е умственият капацитет. Това, че знаеш да пишеш и четеш,не означава, че можеш да вършиш отговорна работа.Знаете ли, протоколите са си точно много отговорна дейност.Иска се съсредоточаване, мислене и правилно действие.Който ги избира тези комисии да си носи отговорността.

Back to top button