Хасково

Всеки шести гласувал за ГЕРБ с преференция за Емил Радев

Близо 20% от подкрепилите ГЕРБ на евроизборите в Хасковска област са гласували префернциално за кандидата с номер 8 в листата Емил Радев.

Той е получил най-голям брой преференции от всички кандидати на вота в региона – 5 291. Това е близо 4 пъти повече от гласовете за водача на листата Мария Габриел (1 663 преференциални гласа) и близо 8 пъти повече от разпознаваемата в региона Ева Майдел (692 преференциални гласа). Другата интересна преференция сред гласувалите за ГЕРБ е за номер 10 Марин Захариев, когото са предпочели 1 265 от избирателите на партията.

В останалите кандидатски листи не се наблюдават чак толкова голям процент преференциални гласове извън тези за водачите на листи. Първата в листата на БСП Елена Йончева е събрала 2 243 преференциални гласа. Следва Деница Златева със 706 преференциални гласа, Велизар Енчев с 633 преференциални гласа и Сергей Станишев с 516 преференциални гласа.

Сред гласуващите за ДПС най-много преференции са отбелязани за водача Мустафа Карадайъ – 676 и вторият в листата Делян Пеевски – 416. И двамата вероятно ще се откажат от местата си в европарламента. Хасковският представител в листата на ДПС Сунай Якуб е събрал 176 преференциални гласа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button