Регион

Нова спортна база за учениците в две общини в Хасковско

Началното училище „Отец Паисий“ в Симеоновград ще има многофункционална спортна площадка.

Безвъзмездната финансова помощ на стойност близо 97 000 лв. идва от Програмата за развитие на селските райони. Общината вече е сключила договора с Държавен фонд „Земеделие“, който администрира програмата. На новата спортна площадка в двора на училището ще има игрища за баскетбол, волейбол и мини футбол.

ОУ „Иван Вазов“ в село Устрем, община Тополовград ще се сдобие с модерен физкултурен салон. Предстои преустройство на неизползвана вече сграда в двора на училището. В нея ще бъдат изградени две зали. В първата ще има комбинирано тренировъчно игрище за баскетбол, бадминтон и скуош. В другата ще се провеждат занимания по спортна гимнастика, борба и бокс.

Стойността на проекта е 340 000 лв. Финансирането е осигурено също от Програмата за развитие на селските райони. Срокът на изпълнение е 36 месеца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button