2000 деца от 7 държави на етнофестивала в Минерални бани

Любопитно

Близо 2000 участници се очакват на ХІХ Международен детски етнофестивал в Минерални бани, който се открива на 31 май и ще продължи до 1 юни.

Ще се изявят 80 групи и 72 индивидуални изпълнители, дуети и трио от 16 области и 38 населени места от територията на цяла България, както и 18 танцови групи от чужбина – от Босна и Херцеговина, Грузия, Македония, Молдова, Сърбия, Турция. Ще бъдат представени над 80 училища, читалища, ОДК, ОДЗ, центрове и школи от България и извън пределите на страната ни. Певците и танцьорите ще бъдат оценявани от авторитетно жури.

Традициионният фестивал се организира от КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“ със съдействието на община Минерални бани за международния ден на детето – 1 юни. Детският етнофестивал се осъществява под патронажа на Бисер Петков – министър на труда и социалната политика.

Представители от Задругата на майсторите на народни художествени занаяти – София ще представят занаятите везба, шиене, плетене, плъстени изделия, фолклорни кукли и накити, грънчарство, ръчно рисувани тъкани, рисувани съдове и др.

Българската асоциация на пострадалите при катастрофи ще съдейства за повишаване информираността на участниците и гостите на етнофестивала относно безопасно движение по пътищата.

Организирани са развлекателни игри с награди, на които всички участници и гости на етнофестивала ще имат своя шанс да получат подарък за спомен от детския празник.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.