Детски празник с много ателиета и забавления на светилището край Каснаково

Любопитно

За осма година на Светилището на нимфите и Афродита край димитровградското село Каснаково на 2 юни от 10 часа ще се проведе детския празник „Здравей, лято!“, съобщиха организаторите от коалиция „Да за Димитровград“.

Празникът е посветен на Деня на детето – 1 юни. Предвидена е сцена на талантите с водещ актрисата Тянка Господинова, участието на ансамбъл „Звездица“ и куклен театър. Децата ще бъдат забавлявани от аниматори от Пловдив.

Празник

Ще има много ателиета, сред които са за дървени магнити, керамика, рисуване, гримиране, гривнички, 3D картички, кукли и плъстене на вълна. За Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България отново ще има патриотична програма. Този път ще гостуват писателите Райчин Генов и Ивайло Кючуков, които ще представят книгите си „Разкажи ми за Ботев“ и „Разкажи ми за Левски“. Няма да липсват спортни състезания, награди, както и музей на открито.

Тревните площи, където ще е празникът са окосени, напръскани срещу кърлежи и влечуги. Безплатният транспорт ще тръгне от 9:30 часа от новата автогара в Димитровград.

Детският празник с годините се радва на все по-голям интерес, като вече идват семейства от Хасково, Стара Загора и Пловдив, отчитат организаторите. Те уточниха, че празникът е на 2 юни, защото на 1 юни е тържеството за децата в центъра на Димитровград, организирано от общината.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.