„Отвъд традициите“ с много колорит подредиха в „Заря“

Любопитно

Годишната си изложба „Отвъд традициите“ подредиха художниците от школа „Колорит“ с ръководител Веселина Делчева във фоайето на хасковското читалище „Заря“. Експозицията се открива тази вечер в 18 часа.

Централно място е отделено на художничките Яна Недялкова и Елис Мюмюн. Яна рисува основно женски портрети на фолклорна тематика. Елис се представя с мъжки портрети в модерна живопис. Двете момичета са в 11 клас – Яна е в ПМГ „Боян Петканчин“ и е решила да следва Реставрация в Художествената академия в София, а Елис е в Езикова гимназия „Асен Златаров“ и също иска да продължи да се занимава с изкуство.

Изложба

Фоайетата на читалището са изпълнени с колоритните детски творби. Има интересни рисунки върху дъски и четки, графика, масло, акрил, като върху някои има апликации.

Изложбата е посветена на Международния ден на детето – 1 юни и ще краси „Заря“ до 6 юни.

 

5 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.